Industriële Wetenschappen (IW)

Wat biedt IW?

IW profileert zich als een richting met een hoog abstract-theoretische benadering van kennis, gekoppeld aan een zeer sterke inkleuring vanuit technologische en wetenschappelijke invalshoeken met een sterke wiskundige onderbouw.

Er is één rode draad in ons leven vandaag: technologie. En die staat niet stil. Wat vandaag nog nieuw is, is morgen achterhaald kortom de technologische expert is onmisbaar!

Van de smartphone in je broekzak tot de brug waarover je fietst, de scanners in een ziekenhuis en de helpende hand van een robot. Overal maakt technologie de wereld beter, veiliger, gezonder, sneller en interactiever. Ben jij ook gefascineerd door deze toepassingen? Dan is IW zeker iets voor jou!

De theoretische kennis wiskunde en toegepaste theoretische wetenschappen wordt ingeoefend via het projectmatige engineering. Alle STEM-componenten komen uitgebreid aan bod. Je ontwerpt en verwerkt gegevens met behulp van professionele software.

Wie kiest voor IW?

De toekomstige ingenieurs staan bekend om hun probleemoplossend vermogen. Dankzij je technisch wetenschappelijk, praktijkgericht en innovatief denken leer je problemen in kaart brengen, wiskundig analyseren en naar optimale oplossingen zoeken. Door te focussen op (vakoverstijgend) samenwerken, communiceren, het gebruiken en ontwikkelen van technologie, ... word je nog beter voorbereid op een uitdagende maatschappij in de 21ste eeuw. Interesse in wiskunde & technologie zijn een must!

Lessentabel

Basisvorming 3/4 IW
Godsdienst 2
Aardrijkskunde 1
Frans 3
Engels 2
Geschiedenis 1
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 4
Specifiek gedeelte 3/4 IW
Wiskunde 5
Fysica 1
Chemie 1
Toegepaste Wetenschappen en Engineering 11
     TW Mechanica  
     TW Elektriciteit - Elektriconica  
     Engineering  
Totaal 33