Elektromechanica (EM)

Wat biedt EM?

EM profileert zich als een richting met een theoretisch-praktische benadering van kennis, gekoppeld aan een uitgebreide inkleuring vanuit technologische en wiskundige invalshoeken.

Via projectmatig werken binnen de technologische vakken wordt het ontwikkelen van een onderzoekende manier van leren sterk gestimuleerd. De theorie en praktijk wordt op een evenwichtige manier aan elkaar gekoppeld zodat je een logisch inzicht verwerft in de theoretisch technologische materie. Alle STEM-componenten komen aan bod op een theoretisch-praktische manier.

Wie kiest voor EM?

Als je kiest voor STEM in EM heb je een uitgesproken interesse voor technologische toepassingen. Je helpt graag oplossingen mee bedenken vanuit een praktisch inzicht in de techniek

Wat na EM?

Na afronding van 6EM is een keuze voor een professionele bacheloropleiding in de technologische sector (elektro-mechanica, energietechnologie, elektronica-ICT, toegepaste informatica…) een logische keuze. Vanzelfsprekend behoort ook een HBO5-opleiding of zevende specialisatiejaar tot de mogelijkheden.

Voor erg gemotiveerde leerlingen is een masteropleiding tot industrieel ingenieur via een schakelprogramma ook een optie. Heel wat EM’ers kiezen ook voor de lerarenopleiding technische vakken.

Lessentabel

Basisvorming 5/6 EM
Godsdienst 2
Aardrijkskunde (+ Natuurwetenschappen 5EM) 1
Frans 2
Engels 2
Geschiedenis 1
Lichamelijke Opvoeding 2
Nederlands 2
Specifiek gedeelte 5/6 EM
Wiskunde 4
Elektromechanische Processen 17/18
     Elektriciteit en Labo  
     Mechanica en Labo  
     Elektromechanische Processen  
     Elektrische Schakeltechnieken  
Totaal 33/34