Lassen-Constructie (LC) en Fotolassen (7FL)

Wat biedt LC?

Je wordt door de vele uren praktijk een specialist op het vlak van lastechnieken en constructie. Je leert door gebruik te maken van digitale technische informatie, te lassen constructies voorbereiden en uitvoeren met de allernieuwste technieken. Je leert gegevens verwerken, tekeningen en schema’s lezen en begrijpen. Je maakt kennis met echte werksituaties in een bedrijf via stage vanaf het zesde jaar. In een zevende jaar Fotolassen leer je alles over specifieke lastechnieken die nodig zijn om gekwalificeerde laswerken uit te voeren.

Wie kiest voor LC/7FL?

Als je kiest voor STEM in LC/7FL heb je een uitgesproken interesse voor las- en constructietechnieken. Je leert graag op een praktische wijze en wil je specialiseren in de allernieuwste technieken.

Wat na LC?

Na afronding van 6LC is een keuze voor een zevende specialisatiejaar een logische keuze. Pas na het zevende jaar verwerf je je diploma secundair onderwijs.

Wat na FL?

Na afronding van 7FL verwerf je een diploma secundair onderwijs in de specialisatie Fotolassen. Je verwerft de startkwalificatie om het beroep van gekwalificeerd lasser uit te oefenen via één of meerdere lascertificaten. Verder kan je je vervolmaken via talrijke (bedrijfs-)vervolgopleidingen die op deze studierichting aansluiten.

Lessentabel

Basisvorming 5de jaar 6de jaar 7de jaar
Godsdienst 2 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2 2
Project Algemene Vakken 4 4 6
Engels 1 1 2
Specifiek gedeelte 5de jaar 6de jaar 7de jaar
Energiekringen 1    
Technisch Tekenen 2 2 2
Toegepaste Mechanica en Veiligheid 2 2  
Realisaties en Technologie Lassen-Constructie 18 11 7
Stages Lassen-Constructie   7 7
Specifieke Lastechnologie     4
Projectondersteuning   1  
Totaal 32 32 32