Office - Logistics (OL) en Logistics (7LOG)

Wat biedt OL/7LOG?

Je leert op school en tijdens stage de taken van een administratief en logistiek medewerker. Zo leer je op het vlak van administratie zelfstandig onthaalgesprekken voeren, documenten opmaken, cijfergegevens verwerken, facturen opstellen enzovoort. Bovendien leer je zelfstandig goederen ontvangen, opslaan, verzamelen en verzendklaar maken. Taalvaardigheid blijft essentieel. Je leert je in een beroepsgerichte context uitdrukken in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Tijdens het 7de specialisatiejaar Logistiek krijg je een praktijkgerichte vorming rond de verwerking van de in- en uitgaande goederenstroom op de werkvloer van een magazijn. Je bekwaamt je in deze materie via bedrijfsbezoeken en stage in een logistiek bedrijf. We bieden een opleiding tot heftruckchauffeur aan in een gespecialiseerd opleidingscentrum.

Wie kiest voor OL/LOG?

Als je kiest voor OL heb je een sterke interesse in de economische aspecten van de samenleving. Je hebt interesse voor administratie, informaticatoepassingen en logistieke werkzaamheden. Je bent bovendien een teamplayer en je weet van aanpakken.

Wat na OL?

Na afronding van 6OL is een keuze voor een zevende specialisatiejaar een logische keuze. Pas na het zevende jaar verwerf je je diploma secundair onderwijs.

Wat na 7LOG?

Na afronding van 7LOG verwerf je een diploma secundair onderwijs in de specialisatie Logistiek. Je kan dus onmiddellijk aan de slag als magazijnmedewerker of heftruckchauffeur. Steeds vaker kiezen leerlingen na 7LOG voor een HBO5-opleiding in de economische sector.

Lessentabel

Basisvorming 5OL 6OL 7LOG
Godsdienst 2 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2 2
PAV 4 4 4
Specifiek gedeelte 5OL 6OL 7LOG
Nederlands Comm. Vaardigheden 2    
Engels 2 3 2
Frans 3 3  
Duits   1 2
Office: ondersteunende secretariële taken (C1) 6 4  
Office: ondersteunende boekhoudkundige taken (C2) 2 2  
Logistiek 5 4  
Stage (Office en Logistiek) 4 7  
7de specialisatiejaar Logistiek      
Werken in team (C1)     2
Inboud (C2/tijdens stage)     5
Outbound (C3/tijdens stage)     5
Interne transportmiddelen     3
Veilig werken (C5)     3
Voorraadregistratie (C6)     2
Monitoring: stage en GIP     1
Totaal 32 32 32